Ama diyette iken vücudu strese sokmadan ve mümkünse ek yağ almadan ızgarada ne yiyebilirsin?
Burada etsiz bile sizi doyuracak lezzetli bir tarif hazırladık. Çünkü iyi yemekten mahrum kalmak zorunda değilsiniz!
Malzemeler
4-5 kişilik:
- 600 - 800g sivri biber
- 1.5-2 KG patates
- 4 - 5 mısır
- 1 KG domates
Sosu için:
- 1 KG patlıcan
- 1 KG az yağlı yoğurt 1.5%
- 1 KG az yağlı kuark
- 1 demet frenk soğanı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (soğuk sıkım)
- 1 diş sarımsak
- tuz ve biber
Hazırlama Süresi
- hazırlık için maksimum 15 dakika ve Izgara için yaklaşık 60 dakika.
Hazırlık
- Patatesleri yıkayın ve alüminyum folyoya sarın. Her şey ızgarada yapılır. Patatesler daha önceden 10 dakika pişirilebilir ve bu sayede ızgaradaki vakitleri azalır.
- Sebzeleri yıkadıktan sonra sivri biberleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve istediğiniz kadar mısır koçanı üzerinde ızgara yapın (yaklaşık 30 dk.)
- Patlıcanları şeritler halinde kesin (veya bütün bırakın) ve ızgaraya koyun. Yanmayı önlemek için ara sıra çevirin. (yaklaşık 30 dk.)
- Her şey biraz renklendikten sonra, domatesler nispeten çabuk piştikleri için ızgaraya konabilir. (Izgaranın gücüne bağlı olarak en fazla 15 dakika.)
- Patlıcan hazır olduktan sonra henüz kesilmediyse ortadan kesilerek çatalla hafifçe şeritler halinde çekilebilir.
- Yoğurdu bir kaseye koyun, sarımsağı ve tuzu havanda öğütün, yoğurtla karıştırın, patlıcanları ekleyin.
- Şimdi kuarkı bir kaseye koyun ve frenk soğanı ince ince doğrayın ve isteğe göre biber ekleyin. Ayrıca sarımsakları tuzla birlikte öğütün
Gördüğünüz gibi doymak için yanınızda her zaman et veya peynir bulundurmanız gerekmiyor. İyi bir iştah ve iyi ızgaralar dileriz.